OVER EEN SLECHTE ADEM

In 90% van de gevallen begint een slechte adem in de mond, en het kan iedereen overkomen om verschillende redenen: orale aandoeningen (bijv. parodontitis, gingivitis...)

Laten we het taboe op een slechte adem doorbreken en er openlijk over praten! In 90% van de gevallen begint een slechte adem in de mond, en het kan iedereen overkomen om verschillende redenen: orale aandoeningen (bijv. parodontitis, gingivitis...)

  • Slechte mondhygiëne
  • Speciale diëten (bijv. eiwitdieet)
  • Medische aandoeningen (bijv. nierziekte, diabetes)
  • Xerostomie

    Heeft een slechte adem invloed op je sociale leven?

    Een slechte adem – ook wel halitose genoemd – kan een belemmering vormen in sociale contacten. Door sociaal ongemak en taboes bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Bovendien blijft een slechte adem een lastig onderwerp om met anderen te bespreken.2

    Wat is de oorzaak van een slechte adem?

    Halitose, ofwel een slechte adem, is een veelvoorkomende reden waarom mensen tandheelkundige hulp zoeken. Hoewel het verschillende oorzaken kan hebben, ontstaat in 90% van de gevallen het probleem in de mondholte.1

    Geen slechte adem meer: maskeren vs. neutraliseren van geuren

    Er zijn veel hygiëneproducten op de markt die beweren een slechte adem, of halitose, te verhelpen. In dit artikel bespreken we het verschil tussen producten die de geur tijdelijk maskeren en producten die de oorzaak in de mondholte aanpakken en neutraliseren.1,2

    Hoe een slechte adem te behandelen en te voorkomen?

    Slechte adem, ook wel halitose genoemd, kan een terugkerende en sociaal ongemakkelijke aandoening zijn. Onderzoek toont aan dat goede mondhygiëne, dieetveranderingen en aanpassingen in levensstijl essentiële pijlers zijn voor de behandeling en preventie van halitose.1,2

    WAAROM CB12 GEBRUIKEN?

    REFERENTIES

    References: Revert S, et al The Underestimated Problem of Intra-Oral Halitosis in Dental Practice: An Expert Consensus Review. Clin Cosmet Investig Dent. 2022; 12:251-262.