mobile menu icon
faq_banner

VEELGESTELDE
VRAGEN OVER CB12

faq_mouthwash

VEELGESTELDE
VRAGEN OVER CB12
MONDWATER


faq_boost

MONDSPRAY
VRAGEN OVER CB12
VEELGESTELDE

faq_spray

MONDSPRAY
VRAGEN OVER CB12
VEELGESTELDE

 • Welke ingrediënten bevat CB12 Sensitive?

  CB12 Sensitive bevat de volgende ingrediënten: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Arginine, Aroma, Zinc Acetate, Citric Acid, Sodium Fluoride, Chlorhexidine diacetate, Potassium Acesulfame.

 • Hoe versterkt CB12 Sensitive de tanden?

  Zoals alle CB12-mondverzorgingsproducten bevat CB12 Sensitive 0,05% natriumfluoride om het glazuur te versterken.

 • Helpt CB12 Sensitive ook bij een slechte adem?

  CB12 Sensitive bevat – net als alle CB12-mondverzorgingsproducten – de krachtige combinatie van zinkacetaat en chloorhexidinediacetaat. De gepatenteerde formule neutraliseert de vorming van de gassen die een onaangename adem veroorzaken.

 • Bevat CB12 Sensitive alcohol?

  Nee, CB12 Sensitive bevat 0% alcohol.

 • Is CB12 Sensitive schadelijk voor je tanden?

  CB12 Sensitive is, net als de andere CB12 Mondwatervarianten, niet-schurend, waardoor deze niet schadelijk is voor het tandglazuur.

 • Hoe vermindert CB12 Sensitive de gevoeligheid van tanden?

  CB12 Sensitive beschermt de gevoelige tanden op twee manieren. CB12 Sensitive bevat Arginine, dat van nature voorkomt in speeksel. Arginine helpt de pH in de mond verhogen. Op deze manier wordt het tandoppervlak direct en langdurig geneutraliseerd voor een gezonde omgeving voor de tanden. Ook bindt het positief geladen Arginine aan het negatief geladen tandoppervlak en vormt zo een beschermend laagje, zodat de dentale tubuli niet worden blootgesteld. Naast Arginine bevat CB12 Sensitive 0,05% natriumfluoride, dat het tandglazuur versterkt.

 • CB12 een product voor mij?

  Vlekdeeltjes (bijvoorbeeld van koffie, thee, rode wijn en nicotine) kunnen vlekken op tanden veroorzaken en ook tanden verkleuren. CB12 White helpt, bij tweemaal daags gebruik, op effectieve wijze de verkleuringen en vlekken op te lossen en beschermt tegen nieuwe vlekken.

 • Is CB12 een product voor mij?

  CB12 is voor iedereen die zeker wil zijn van zijn of haar adem. De verzorging van je adem hoort bij de dagelijkse routine. Je adem bepaalt, als onderdeel van je uitstraling hoe je overkomt op je werk, je vrienden, je geliefde(n) en je familie.

  Adem zelfvertrouwen met CB12. CB12 is beschikbaar als mondwater, kauwgom en mondspray. CB12 Mondwater geeft je direct en 12 uur lang zekerheid over je adem. Gebruik CB12 Boost Kauwgom en CB12 Mondspray op die momenten dat je adem en boost nodig heeft. CB12 Boost Kauwgom en Mondspray geven direct verfrissing en zijn ideaal voor onderweg.

 • Waar kan ik CB12 kopen?

  CB12 is verkrijgbaar bij de drogist, supermarkt en apotheek.

 • Hoe gebruik ik CB12 voor het beste effect?

  CB12 gebruik je als mondwater. Per spoeling gebruik je 10 ml. Gebruik CB12 als volgt:

  1. Verwijder de dop van de fles

  2. In de binnenkant van de dop zie je in het midden een klein rondje of cupje, dit gebruik je als maatbeker. Gevuld is dit precies 10 ml

  3. Spoel je mond een ½ tot 1 minuut. Gorgel kort en spuug daarna uit. Dus niet doorslikken! Naspoelen met water is niet nodig.

  Neem CB12 Boost of CB12 Mondspray mee voor onderweg voor die momenten dat je adem een boost nodig heeft of als je extra zekerheid wilt gedurende de dag.

 • Hoe vaak mag ik CB12 gebruiken?

  Voor 12 uur zekerheid spoel je ‘s ochtends na het tandenpoetsen en flossen of stokeren. Spoel ’s ochtends en ’s avonds voor een 24 uur aanhoudend effect.

  Wil je extra zekerheid gedurende de dag, bijvoorbeeld na de koffie, lunch of een sigaret? Speciaal voor deze momenten is er CB12 Boost Kauwgom of CB12 Mondspray. Makkelijk voor onderweg. Neem niet meer dan 5 stuks kauwgom per dag. Voor de mondspray geldt: 2-3 keer sprayen per dag.

 • Hoe lang kan ik met één fles (250 ml) CB12 Mondwater doen?

  Er wordt geadviseerd 30-60 seconde te spoelen met 1 dopje (10 ml) CB12 Mondwater. Indien er uit wordt gegaan van tweemaal daags spoelen, gaat de CB12 Mondwater (250 ml) ongeveer twee weken mee.

 • Ik ben zwanger, kan ik CB12 gebruiken?

  Ja, je kunt CB12 veilig gebruiken tijdens de zwangerschap. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 • Hoe werkt CB12?

  CB12 mondwater bevat een unieke combinatie van zink en chloorhexidine. De krachtige en gepatenteerde formule van CB12 neutraliseert de processen in je mond die een onaangename geur kunnen veroorzaken. De werking van CB12 blijft ook na de spoeling 12 uur actief: het bindt zich aan de binnenkant van je mond, aan je tanden en tong. CB12 mondwater biedt je zo 12 uur lang de zekerheid van een goede adem. De werking, veiligheid en effectiviteit van CB12 is vastgesteld in verschillende wetenschappelijke studies.

 • Voorkomt CB12 ook een slechte adem in de ochtend?

  De bekende ochtendgeur is misschien een ongemakkelijk maar ook een heel natuurlijk verschijnsel. Het overkomt het grootste deel van de mensen, dus misschien jou ook wel.

  Hoe komt het? Het heeft onder andere met je speeksel te maken. Speeksel heeft een belangrijke functie; het helpt je mond achtergebleven voedselresten en bacteriën kwijt te raken. Tijdens je slaap vermindert de speekseltoevoer, je mond droogt uit. Bacteriën die onze mond schoon houden, krijgen zo vrij spel. Dit is niet erg, want ze breken achtergebleven voedselresten af en houden zo onze mond gezond. Het vervelende is alleen dat de bacteriën tijdens dit proces ook zwavelgassen produceren. Die zwavelgassen kunnen een nare geur veroorzaken.

  Spoel je ’s avonds ná het tandenpoetsen en flossen/stokeren met CB12, dan verklein je de kans op die ochtend geur aanzienlijk. Studies tonen aan dat de unieke formule van CB12 ervoor zorgt dat de gassen die de bacteriën veroorzaken, niet kunnen vrijkomen, 12 uur lang.

 • Bevat CB12 Mondwater fluoride?

  Ja, CB12 mondspoeling bevat 0,05%fluoride. Fluoride is belangrijk voor je mondgezondheid, het helpt de tanden sterk te houden.

 • Is CB12 Mondwater alcoholvrij?

  Alle producten van CB12 zijn alcoholvrij. De effectieve werking van CB12 zit in de unieke en optimale combinatie van twee actieve ingrediënten zink en chloorhexidine.

 • Vanaf welke leeftijd kan je CB12 Mondwater gebruiken?

  CB12 Mondwater kan vanaf 12 jaar worden gebruikt. Volg de instructies op de verpakking.

 • Ik zie kristallen in de CB12 Mondwater, wat is dit?

  De CB12 Mondwater kan bij blootstelling aan een lage temperatuur een andere structuur aannemen. Het lijkt dan net alsof er kristallen inzitten. Dit komt door het actieve ingrediënt chloorhexidine.

  Het is gelukkig makkelijk te verhelpen: bewaar de oplossing een dag bij kamertemperatuur. De kristallen lossen dan weer op. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit en je kan CB12 Mondwater gewoon blijven gebruiken.

 • Wat is het verschil tussen CB12 boost en een gewone kauwgom?

  CB12 boost biedt je meer dan een gewone kauwgom: het zorgt voor een frisse, koele smaak én voorkomt een slechte adem. Anders dan een normale kauwgom heeft CB12 twee lagen waarbij een kauwgom gecombineerd wordt met actieve ingrediënten die je adem een boost geven en bovendien goed zijn voor de mondgezondheid. Naast xylitol bevat CB12 zink en fluoride.

 • Heb ik CB12 boost nodig als ik ook CB12 mondspoeling gebruik?

  De unieke formule van CB12 mondspoeling neutraliseert je adem, 12 uur lang én helpt je tanden sterk te houden. De krachtige gepatenteerde formule zorgt ervoor dat de zwavelgassen die een onaangename geur kunnen veroorzaken, niet vrijkomen. Toch zullen er altijd momenten zijn dat je een extra verfrissing kunt gebruiken of extra zekerheid wilt. Bijvoorbeeld na een cappuccino, een lange werkdag of kruidig eten. Gebruik dan CB12 boost. CB12 boost geeft direct verfrissing en voorkomt een slechte adem. Neem CB12 boost als aanvulling op CB12 mondspoeling voor extra zekerheid gedurende de dag. Toch liever een mondspray voor onderweg? Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe CB12 mondspray.

 • Waar is CB12 boost te koop?

  Je koopt CB12 boost bij je drogist en bij de meeste apotheken. Als je liever online koopt, kan dat natuurlijk ook. Bijvoorbeeld in onze webshop. Bestel je op werkdagen voor 12.00 uur, dan versturen we het dezelfde dag nog.

  Koop CB12 online

 • Hoe lang is CB12 boost houdbaar?

  Op de kauwgomstrip staat de houdbaarheidsdatum aangegeven.

 • Hoeveel CB12 boost mag ik op een dag?

  Neem er niet meer dan 5. CB12 boost bevat fluoride, te veel fluoride is niet goed voor je.

 • Ik heb CB12 boost doorgeslikt, wat nu?

  Het is niet de bedoeling dat CB12 boost wordt doorgeslikt, maar mocht het toch voorkomen maak je dan geen zorgen. CB12 boost wordt onverteerd uitgescheiden.

 • Is CB12 boost gluten- en lactose-vrij?

  Ja, CB12 boost is vrij van gluten en van lactose.

 • Ik ben vegetariër, past CB12 boost bij mijn dieetwensen?

  Ja, CB12 boost bevat geen gelatine of andere dierlijke producten. Vegetariërs kunnen CB12 boost gerust gebruiken.

 • Is CB12 boost proefdiervrij?

  Ja, geen van de ingrediënten is getest op dieren.

 • Hoeveel calorieën bevat CB12 boost?

  CB12 boost bevat 3,2 kcal/13,5 kJ per stuk.

 • Bevat CB12 boost zoetstoffen?

  Ja, CB12 boost bevat verschillende zoetstoffen. Elke zoetstof geeft op een verschillende manier en op een verschillend moment tijdens het kauwen zijn zoete smaak af. Zo wordt tijdens het kauwen een constante zoete smaak afgegeven. Alle toegevoegde zoetstofconcentraties liggen binnen de toegestane wettelijk bepaalde waarden.

 • Bevat CB12 boost fluoride?

  Ja, per stuk bevat CB12 boost 0,013% fluoride (0,26 mg).

 • Is CB12 boost geschikt voor kinderen?

  CB12 boost is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, omdat er in CB12 boost fluoride en zink is toegevoegd.

 • Ik ben zwanger, mag ik CB12 boost gebruiken?

  Ja, ook als je zwanger bent kun je CB12 boost gerust gebruiken. Volg
  de aanwijzingen op de verpakking.

 • Ik heb een beugel en/of een prothese, kan ik CB12 boost gebruiken?

  Als je tandarts of orthodontist je niet iets anders heeft geadviseerd, mag je CB12 boost gebruiken als je een beugel of prothese hebt. Bij twijfel adviseren we je voor de zekerheid je tandarts of orthodontist te raadplegen.

 • Wat is CB12 Mondspray?

  CB12 Mondspray verfrist de mond direct en zorgt langere tijd voor een goede adem. De gepatenteerde CB12 formule neutraliseert de processen in de mond die een onaangename adem veroorzaken.

 • Is CB12 Mondspray een product voor mij?

  CB12 is voor iedereen die zeker wil zijn van zijn of haar adem. De verzorging van je adem hoort bij de dagelijkse routine. Je adem bepaalt, als onderdeel van je uitstraling, hoe je overkomt op je werk, bij je vrienden, geliefde(n) en je familie.

  Neutraliseer je adem met CB12, maskeer deze niet. CB12 is beschikbaar als mondspoeling, kauwgom en mondspray. De mondspray verfrist je mond direct en zorgt er voor dat je adem geneutraliseerd wordt. Gebruik CB12 Mondspray op die momenten dat je adem en boost nodig heeft of als je extra zekerheid wilt gedurende de dag.

 • Wat is het verschil tussen CB12 Mondspray en een gewone mondspray?

  De gepatenteerde CB12 formule verfrist de mond niet alleen, maar neutraliseert ook de processen in de mond die een onaangename adem veroorzaken. Zo heb je niet alleen een frisse, maar ook een goede adem.

 • Waar kan ik CB12 Mondspray kopen?

  Je koopt CB12 bij je drogist, apotheek of online in onze webshop. Als je op werkdagen voor 12.00 uur bestelt, versturen we je bestelling dezelfde dag nog.

 • Hoe gebruik ik CB12 Mondspray voor het beste effect?

  Start je dag met CB12 mondspoeling. Hiermee ben je 12 uur lang verzekerd van een goede adem. CB12 Mondspray is de perfecte aanvulling op CB12 Mondwater, zodat je ook gedurende de dag je adem een boost kunt geven. Op deze manier voel jij je op elk moment van de dag zeker over je adem.

 • Hoe vaak mag ik CB12 Mondspray gebruiken?

  CB12 Mondspray is geschikt voor dagelijks gebruik. Spray 1-2 keer in de mond, 2-3 keer per dag.

 • Hoe lang doe ik gemiddeld met één verpakking CB12 Mondspray?

  De CB12 Mondspray bevat 15 ml vloeistof en is voldoende voor ongeveer 150 keer sprayen.

 • Is CB12 Mondspray alcoholvrij?

  Ja, CB12 Mondspray bevat geen alcohol (0%).

 • Vanaf welke leeftijd kan je CB12 Mondspray gebruiken?

  CB12 Mondspray is geschikt vanaf 12 jaar.

 • Heb ik CB12 Mondspray nodig als ik ook CB12 Mondwater gebruik?

  CB12 Mondspray is een aanvulling op CB12 Mondwater. Geef je adem gedurende de dag een boost, op die momenten dat je je zelfverzekerd wilt voelen. Bijvoorbeeld na een lunch of voor een belangrijke zaken meeting.

 • Mag ik CB12 Mondspray meenemen in mijn handbagage tijdens een vlucht?

  Ja, één verpakking CB12 Mondspray bevat 15 ml vloeistof en dit is minder dan het maximaal aantal toegestane milliliters vloeistof (100 ml) dat in de handbagage aanwezig mag zijn (deze regel geldt voor de gehele Europese Unie). Controleer altijd de meest recente algemene regels omtrent vloeistoffen in handbagage bij jouw vliegtuigmaatschappij.