mobile menu icon

Risicofactoren voor een slechte adem

Bacteriën zijn continu hard aan het werk om stinkende zwavelgassen te produceren. Daar bovenop loop je extra risico op een slechte adem als je:

  • je gebit onvoldoende reinigt. Voedselresten kunnen tussen de tanden blijven zitten waar vervolgens bacteriën op komen die de restjes laten rotten totdat deze worden verwijderd. Om de ophoping van bacteriën tegen te gaan, wordt aangeraden regelmatig te flossen. Flossen moet gezien worden als een aanvulling op het tweemaal daags poetsen van je tanden. Voor een langduriger effect kan je gebruik maken van een mondwater.
    Benieuwd naar de tandenpoets-tips? Lees verder>
  • een ruwe tong hebt.
  • vaak last hebt van een droge mond. Speeksel helpt onze mond schoon te houden en beschermt tegen bacteriën die onaangenaam ruiken. Op het moment dat je last hebt van een droge mond, kan je ook last hebben van een slechte adem. Een droge mond kan onder andere komen door uitdroging, stress, bepaalde ziektes en medicatie. Benieuwd hoe dit precies zit?
    Lees meer over een droge mond en slechte adem>
  • bepaalde diëten volgt. Een low carb en/of low calorie dieet, oftewel een koolhydraat en/of caloriearm dieet, kan een “aceton adem” of zogenaamde “ketose adem” veroorzaken.
    Lees hier meer over diëten en een slechte adem>