Nederlander geeft zoen een 8,5

Mannen zoenen liever stiekem dan vrouwen...

Op 6 juli, Internationale kus-dag, vieren we de verbindende kracht die overal ter wereld bestaat: de kus. Hoewel mannen en vrouwen in Nederland zoenen even belangrijk vinden, zijn er ook verschillen. Zo zoenen mannen liever in het geniep dan vrouwen, terwijl vrouwen meer van een romantische kus houden dan mannen. Dit blijkt uit het zoen-onderzoek van CB12 onder ruim 1.900 Nederlanders.

Tijdens het zoenen denken de meeste Nederlanders aan niks anders dan de zoen (49%). Daaropvolgend glipt bij 43% van de mensen de vraag nog wel door het hoofd of hun adem eigenlijk wel goed ruikt. Ook de mondhygiëne van de zoenpartner kruist de gedachte in 7% van de gevallen. Slechts 1% denkt tijdens het zoenen aan alledaagse dingen zoals de boodschappen. Linda van de Veen van CB12: “Mondhygiëne speelt een belangrijke rol bij de zekerheid tijdens het zoenen. Hoewel je je niet altijd kunt voorbereiden op een zoen, is de kans op een goede kus tijdens Internationale kus-dag misschien wel groter dan normaal. Een tip die ik kan geven is: ga er vol voor. Laat je niet afleiden en zoen met overgave.”

Verschillende zoenen
De romantische zoen wordt door vrouwen meer gewaardeerd dan door mannen (20% vs. 23%). Hoewel de spontane zoen bij beide groepen favoriet is, gevolgd door de gepassioneerde zoen, willen mannen vaker stiekem zoenen dan vrouwen (5% vs. 2%).

Over het totaal gezien geven Nederlanders de zoen gemiddeld een 8,5. Maar er bestaan nog wel verschillen:

Burgerlijke staat Cijfer van de zoen
Alleenstaand 8,2
In een relatie 8,7
Verloofd 8,3
Getrouwd 8,5

Over het onderzoek en CB12
CB12 deed in het kader van Internationale kus-dag in juni 2017 onderzoek onder ruim 1.900 Nederlanders van 16 t/m 80 jaar. Hierin werd naar hun mening over zoenen gevraagd. CB12 is een mondspoeling die niet enkel de slechte ademgeur maskeert, maar deze ook neutraliseert. Het pakt het probleem bij de bron aan en zorgt voor een goede adem, 12 uur lang. Naast CB12 mondspoeling zijn er ook CB12 boost kauwgom en CB12 mondspray verkrijgbaar. Lees hier meer over de producten van CB12.