Driekwart van de Nederlanders durft niets te zeggen over onfrisse adem van collega of leraar

Driekwart van de Nederlanders durft niets te zeggen over onfrisse adem van collega of leraar              

Amstelveen, 2 september 2019 – Een slechte adem is en blijft een ongemakkelijk thema. 84 procent van de Nederlanders heeft regelmatig te maken met een collega of leraar met een slechte adem. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door CB12, een mondverzorgingsproduct van Mylan. Waar de meeste Nederlanders weer fris en fruitig terug zijn van vakantie en begonnen zijn met school of werk, blijkt dus niet alles even fris. Opvallend is dat we anderen niet durven te wijzen op een slechte adem, terwijl 71 procent van de Nederlanders het wel graag van hun omgeving zou horen.

Ontwijken van collega’s met een slechte adem 
Op de werkvloer komt het vaak voor dat men moet samenwerken met iemand met een slechte adem. Bijna 15 procent van de werkenden heeft hier zelfs dagelijks mee te maken. Voor de helft van de mensen is dit reden genoeg om deze collega actief te ontwijken. Het taboe op het hebben van een nare mondgeur op de werkvloer is dus groot.

Slechte adem in het klaslokaal
Scholieren blijken het thema slechte adem al helemaal lastig te vinden. Negenenzestig procent van de scholieren ontwijkt een leraar met een slechte adem zoveel mogelijk. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de leraren die door scholieren het meest worden geassocieerd met een slechte adem op de eerste plaats de wiskundeleraar is, gevolgd door de geschiedenisleraar.

Dit gebruiken we het liefst voor een frisse adem
Hoewel we regelmatig last hebben van een slechte adem, doen Nederlanders er van alles aan om de adem fris te houden. Pepermuntjes (72 procent) worden hiervoor het meest gebruikt, gevolgd door kauwgom (67 procent) en mondspoeling (42 procent).

Oorzaak ligt in de mond
Veel Nederlanders blijken niet te weten waardoor het probleem van een slechte adem ontstaat, terwijl dit toch goed is om te weten als we er iets aan willen doen. Bijna 70 procent weet niet dat een slechte adem vooral wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond. Om een slechte adem tegen te gaan, is het belangrijk deze te neutraliseren en niet enkel te maskeren met een sterke mintsmaak. Een groot deel van de Nederlanders heeft de voorkeur om de adem te verfrissen door de mond te spoelen met mondwater. CB12 mondwater pakt, in tegenstelling tot vele andere mondwaters, slechte adem bij de bron aan.

Klik hier voor de infographic in PDF.

* Onderzoek uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van CB12, een mondverzorgingsproduct van Mylan, N = 1075.