• MONDSPOELING

Start je dag met een mondspoeling


Steeds meer mensen voegen voor een goede mondhygiëne, naast tandenpoetsen en flossen, mondspoeling toe aan hun dagelijkse routine. Dit heeft een goede reden: spoelen met mondwater kan meerdere positieve effecten hebben op de mondgezondheid en helpt een slechte adem voorkomen. Er zijn veel verschillende mondspoelingen verkrijgbaar, maar deze zijn niet allemaal op dezelfde manier samengesteld. Met CB12 mondspoeling neutraliseer je je adem in plaats van deze enkel te maskeren. Daarnaast bevat CB12 mondspoeling fluoride dat helpt de tanden sterk te houden.

Verschillende soorten mondspoelingen

Sommige mondspoelingen hebben een fijne smaak en kunnen een slechte adem voor een korte periode maskeren. Maar zij pakken de oorzaken van een slechte adem niet aan en doen niks om je tanden te beschermen tegen gaatjes en tandbederf. Andere spoelingen zijn bedoeld voor een specifiek probleem in de mond. Loop je risico op tandvleesontsteking? Daar is een speciale mondspoeling voor. Gevoelige tanden? Ook daar is mondwater voor verkrijgbaar. 

Andere formules richten zich op het verminderen van plak of het voorkomen van een slechte adem. Sommige spoelingen geven aan meerdere klachten aan te pakken. Welk product je ook kiest, houd in gedachten dat het spoelen met een mondspoeling je dagelijkse mondverzorgingsroutine niet kan vervangen. Blijf je tanden poetsen en flossen en zie een mondspoeling als een aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne. 
Benieuwd naar tips van mondhygiënist Rianne? Zij behandelt in een reeks video’s verschillende, belangrijke zaken die bijdragen aan een goede mondhygiëne.
Ga naar video overzicht>

Benieuwd naar de mondspoeling van CB12? Lees hier meer>